Åsele Området

Äventyr i Åsele området

Äventyr i Åsele
området

Här bor vi!

Åsele är ”huvudstad” i kommunen med samma namn och ligger i Västerbotten. Åsele stad har cirka 1700 invånare och hela kommunen med 4500 km2 har cirka 1000 fler invånare. Det innebär 0,67 invånare per km2. Dessa siffror innebär ett otroligt område för natur och djur i ett grandiost landskap. Kommunen ligger geografiskt i södra Lappland.

Inom Åsele kommun finns inte mindre än 58 naturreservat och en nationalpark som väntar på att bli upptäckt. Över 500 sjöar och många vattendrag inbjuder dig att bada, paddla kanot, fiska eller vandra. Norrsken, renar, älg, gädda och öring, bär, svamp och såklart våra underbara huskies från Husky Kennel Lapland är några fler höjdpunkter. Men du kan också vara i de vilda och vackra fjällen som bara ligger 2 timmar bort. Eller bara på 2 timmar vara ute vid havet med de många öarna och fina stränderna. Så kallade temavägarna som den unika vildmarksvägen, sagavägen, de 7 älvarnas konstväg med flera leder till de vackraste attraktionerna.

Åsele är ett året runt resmål. Och ändå kommer du in i en annan värld under varje säsong. På vintern kan du åka husky-släde, åka snöskoter, isfiske, åka snöskor, åka längdskidor eller åka skidor och bygga en igloo. På sommaren kan man simma, paddla kanot, fiska, plocka bär och svamp, eller på hösten när löven frammanar en oväntad färgdröm i landskapet medan man vandrar, vandra och upptäcker naturreservaten eller övernatta i någon av de många timmerstugorna i vildmarken.

Tack vare vår lokalkännedom och över 20 års erfarenhet som reseledare är vi den perfekta kontakten för att organisera ett oförglömligt äventyr för dig.

Christian Ortner

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt

BOKA NU